5000 přihlášených na víkendové závody

19.10.2016 Petr Klimpl

5000 přihlášených na víkendové závody

O víkendu se opět koná celá řada oblastních závodů. A zájem o běhání je stále velký, přihlášeno je téměř 5000 závodníků.

Sobota

  • Pro Prahu a střední Čechy pořádá SK Kamenice klasickou trať s centrem na Hájetínské louce mezi obcemi Radlík a Nechánice, běží se na mapě Lib(p)ovka ve zvlněném terénu, kde jsou izolované terénní detaily, ojediněle kameny a skalky, místy je podrost.
  • Východočeský pohár pokračuje krátkou tratí, kterou připravuje Lokomotiva Trutnov s centrem na střelnici nad obcí Babí, závodníky čeká mapa Baba v podhorském, členitém a kopcovitém terénu (450 až 670 m n. m.) s proměnlivou průběžností porostů a střední hustotou komunikací.
  • OS Nové Město pořádá na Mílovech Ligu Vysočiny, běží se klasika s centrem v Milovech (penzion Gaudeamus), závodníky čeká svažitý vysočinský terén s náročnou podložkou v nadmořské výšce 600 – 800 m n. m., s rýhami, hustníky a se střední sítí komunikací (mapa Buldok).
  • V Sobotíně pořádá Klub vytrvalostních sportů Šumperk krátkou trať pro Hanáckou oblast, na mapě Granátovka-jih je kopcovitý terén (400 – 620 m n. m.) se smíšeným lesem s různou průběžností, terén je bohatý na detaily terénních i porostových typů, v části terénu se nachází kameny a skály.
  • V Moravskoslezském kraji pořádá krátkou trať OOB Baník Ostrava na Visalajích (mapa Visalaje 2016, horský terén se střední až vyšší hustotou cest, množství terénních tvarů, výborná průběžnost, vysoké převýšení).
  • Na jižní Moravě je připravena klasika (pořadatel KOB Moira Brno) s centrem v turistické základně v Dambořicích, běží se v kopcovitém terénu, který je převážně dobře průběžný s hustou sítí cest (mapa Mezilesice).

Neděle

  • Pořadatelé z SK Kamenice připravili pro Prahu a střední Čechy krátkou trať s centrem v Ládví, terén je zvlněný, na východním okraji kopcovitý, bohatý na porostové a místy terénní detaily, mapa Valnovka.
  • Ještědská oblast má na programu krátkou trať v Sosnové, běží se v dobře průběžném terénu se sítí cest a průseků, kde jsou pískovcové skalní útvary, pořadatelé ze Stadionu Nový Bor a KOB Kamenický Šenov postavili tratě na mapě Sosnová 2016.
  • Běží se i Rodinné štafet. Jde o 24. ročník neoficiálního mistrovství ČR rodinných kladů (závod má charitativní rozměr, polovina vybraných vkladů míří každoročně Nadaci pro transplantaci kostní dřeně). Letos je centrum v táboře J. A. Komenského v Bělči nad Orlicí, kde 110 přihlášených štafet čekají krásné, převážně borové lesy (pochopitelně i s mapovými překvapeními).
Podrobnosti o závodech najdete v IS ORIS.

« zpět